Кадър ТАССВладимир Путин се включи на живо в стартирането на Талаския златодобивен комбинат в находището в Киргизстан.В момента разработването на полето Йеруи

...
Кадър ТАССВладимир Путин се включи на живо в стартирането на Талаския златодобивен комбинат в находището в Киргизстан.В момента разработването на полето Йеруи
Коментари Харесай

Путин открива на живо златодобивен комбинат в Киргизстан

Кадър ТАСС

Владимир Путин се включи на живо в стартирането на Талаския златодобивен 

комбинат в находището в Киргизстан.

В момента създаването на полето Йеруи е най-голямата инвестиция на съветския бизнес в Киргизстан.

Според пресслужбата на Кремъл планът, осъществен от Руската Алианс груп с поддръжката на банка ВТБ, е един от най-големите в историята на руско-киргизкото икономическо съдействие във връзка с вложенията. Потенциалното равнище на произвеждане в предприятието е пет тона злато годишно.

Според киргизката страна потенциалът на завода за оползотворяване на злато в района Талас е 1,3 милиона тона руда годишно.  " Цялата добита руда ще бъде модифицирана в тази фабрика с следващо пречистване на територията на Киргизката република ", отбелязва пресслужбата на президента на Киргизстан.

Те подчертаха, че „ Националната банка на Киргизката република ще има преимущественото право да купува златни кюлчета “. Лицензът за създаване на находището Jerooy се има от съветската компания Altyn Alliance.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР